Om Innherred helsehus

Innherred Øyeklinikk AS

Innherred Øyeklinikk AS drives av øyelege Lars-Reidar Hermansen, som også er ansvarlig lege. Øyeklinikken tilbyr utredning, diagnostikk, behandling og oppfølging av de fleste øyesykdommer. Klinikken er utstyrt med moderne utstyr, blant annet OCT, synsfelt og laser. Laserbehandling tilbys for grønn stær og for etterstær. Samtlige undersøkelser lagres elektronisk i pasientjournalen, og kan derfor brukes til å følge opp ulike tilstander over tid.

Ta kontakt ved eventuelle spørsmål! Velkommen!

Ultralyd fra uke 6-11
Tidlig ultralyd mellom uke 6-11, gjøres vaginalt. Hensikten med undersøkelsen er å se utviklingen av svangerskapet, at fosteret er i uterus og antall foster. Hjertet har begynt å slå, og hjertefrekvensen varierer ut fra hvilken svangerskapsuke du er i. Ved å måle fosteret fra hode til rumpe- CRL, beregnes svangerskapslengden. Den embryonale fasen avsluttes, og embryoet går nå over til å være et foster. God oppfølging og en ultralydundersøkelse mellom uke 6-11 kan ofte  være nødvendig og viktig da sjansen for spontanabort er størst i denne perioden.

Ultralyd fra uke 12-18.
Nå har den føtale perioden startet, alle organene er dannet og det begynner å ligne en baby. I denne perioden av svangerskapet kan man ved hjelp av ultralyd begynne å vurdere anatomien hos fosteret og få en bekreftelse på at fosterets utvikling så langt har vært normal. Dette kan være vesentlig i forhold til videre oppfølging i svangerskapet.

Ultralyd fra 26-32.
3D ultralyd er stillbilde, mens ved 4D ser man fosteret i bevegelse.
Undersøkelsen anbefales mellom uke 26 og 32 i svangerskapet. Da er romforholdene i livmoren gode, og det er godt med fostervann rundt barnet. 
Det kan være utfordringer med undersøkelsen. For å få vellykkede bilder må fosterets ansikt være vendt opp mot mors mage, armer og ben må ikke dekke ansiktet, og det må være tilstrekkelig med fostervann. Ligger barnet mot mors rygg blir det vanskelig å få gode bilder

Ultralyd mellom uke 32-40.
Ultralyd i denne fasen av svangerskapet kalles trivsel og vekstkontroll. Undersøkelsen utføres for å se om fosteret vokser og utvikler seg som forventet og om det er normal mengde fostervann rundt fosteret. Det vil også gjøres en anatomisk vurdering for å kontrollere at utviklingen av organene er normal. Morkakens plassering blir også vurdert slik at den ikke er et hinder i forhold til fødsel.
Prisliste

Tidlig ultralyd             
(uke 6-11)                Kr. 1100,-  Varighet: 30 min. 

2D ultralyd                     
(uke 12-18)              Kr. 1100,-  Varighet: 30 min.

3D/4D Ultralyd                
(uke 24-30)              Kr. 1350,-
  Varighet: 45 min.

2D Ultralyd                   
(uke 32-40)              Kr. 1100,-  Varighet: 30 min.

Timer som ikke avbestilles innen 24 timer før avtalt time faktureres.

Ansatte

Lars-Reidar Hermansen

Øyelege

Elin Bergquist Musum

Legesekretær

Informasjon

Åpningstider

Innherred Øyeklinikk AS

Mandag :

06:30-15:30

Tirsdag :

06:30-15:30

Onsdag :

06:30-15:30

Torsdag :

06:30-15:30

Fredag :

STENGT

Lørdag :

STENGT

Søndag :

STENGT

Kontakt

Innherred Øyeklinikk AS

Telefon :

74 09 01 00

Mail:

post@innherredoyeklinikk.no

Nettsiden er laget av Hattrem AS