Om Innherred helsehus

Barnelege

Karin Toft Skjellegrind er spesialist i barne- og ungdomsmedisin, og har jobbet ved barneavdelingen ved Sykehuset Levanger i mange år. Hun tilbyr utredning og behandling av forskjellige medisinske tilstander hos barn fra 0 til 18 år.

Pediatri omfatter alle sykdommer og plager hos barn og ungdommer, som magesmerter, hodepine, brystsmerter og pustebesvær, samt akutte tilstander som feber og infeksjoner.

Karin fullførte sin medisinske embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 2009. Hun var ferdig spesialist i barne- og ungdomsmedisin i 2018. Spesialistutdanningen har foregått ved Sykehuset Levanger og St. Olavs hospital, i tillegg til en rekke kurs i inn- og utland.

Priser:

Inntil 30 min: 1500,-

30-45 min: 1800,-

Oppfølgingstime oppmøte 800kr

Oppfølgingstime telefon 500kr

Ultralyd fra uke 6-11
Tidlig ultralyd mellom uke 6-11, gjøres vaginalt. Hensikten med undersøkelsen er å se utviklingen av svangerskapet, at fosteret er i uterus og antall foster. Hjertet har begynt å slå, og hjertefrekvensen varierer ut fra hvilken svangerskapsuke du er i. Ved å måle fosteret fra hode til rumpe- CRL, beregnes svangerskapslengden. Den embryonale fasen avsluttes, og embryoet går nå over til å være et foster. God oppfølging og en ultralydundersøkelse mellom uke 6-11 kan ofte  være nødvendig og viktig da sjansen for spontanabort er størst i denne perioden.

Ultralyd fra uke 12-18.
Nå har den føtale perioden startet, alle organene er dannet og det begynner å ligne en baby. I denne perioden av svangerskapet kan man ved hjelp av ultralyd begynne å vurdere anatomien hos fosteret og få en bekreftelse på at fosterets utvikling så langt har vært normal. Dette kan være vesentlig i forhold til videre oppfølging i svangerskapet.

Ultralyd fra 26-32.
3D ultralyd er stillbilde, mens ved 4D ser man fosteret i bevegelse.
Undersøkelsen anbefales mellom uke 26 og 32 i svangerskapet. Da er romforholdene i livmoren gode, og det er godt med fostervann rundt barnet. 
Det kan være utfordringer med undersøkelsen. For å få vellykkede bilder må fosterets ansikt være vendt opp mot mors mage, armer og ben må ikke dekke ansiktet, og det må være tilstrekkelig med fostervann. Ligger barnet mot mors rygg blir det vanskelig å få gode bilder

Ultralyd mellom uke 32-40.
Ultralyd i denne fasen av svangerskapet kalles trivsel og vekstkontroll. Undersøkelsen utføres for å se om fosteret vokser og utvikler seg som forventet og om det er normal mengde fostervann rundt fosteret. Det vil også gjøres en anatomisk vurdering for å kontrollere at utviklingen av organene er normal. Morkakens plassering blir også vurdert slik at den ikke er et hinder i forhold til fødsel.
Prisliste

Tidlig ultralyd             
(uke 6-11)                Kr. 1100,-  Varighet: 30 min. 

2D ultralyd                     
(uke 12-18)              Kr. 1100,-  Varighet: 30 min.

3D/4D Ultralyd                
(uke 24-30)              Kr. 1350,-
  Varighet: 45 min.

2D Ultralyd                   
(uke 32-40)              Kr. 1100,-  Varighet: 30 min.

Timer som ikke avbestilles innen 24 timer før avtalt time faktureres.

Ansatte

Karin Toft Skjellegrind

Spesialist i barne- og ungdomsmedisin

Tlf. 74 08 50 50

Informasjon

Åpningstider

Barnelege

Mandag :

Tirsdag :

Onsdag :

Torsdag :

Fredag :

Lørdag :

Søndag :

Kontakt

Barnelege

Telefon :

Tlf. 74 08 50 50

Mail:

Nettsiden er laget av Hattrem AS