Om Innherred helsehus

Gynekolog

Ingeborg Rønsberg Ornæs er spesialist i gynekologi og fødselshjelp og har lang fartstid som gynekolog ved Sykehuset Levanger.

Gynekologi er en medisinsk spesialitet som omfatter sykdomstegn og sykdommer i eggstokkene, egglederne, livmoren, livmorhalsen, skjeden og rundt skjedeåpningen. Slike sykdommer kan f.eks være betennelser, svulster, blødningsforstyrrelser eller urinlekkasje.Nedenfor kan du lese mer om ulike problemstillinger gynekologen kan hjelpe med:

- Gynekologisk helsekontroll med celleprøve   
- Undersøkelse ved kløe og svie fra underlivet   
- Prevensjonsveiledning   
- Svangerskapskontroll   
- Blødningsforstyrrelser   
- Ultralyd   
- Plager i forbindelse med overgangsalder   
- Smerter i underlivet   
- Utflod   
- Endometriose

Pris:
Konsultasjon hos gynekolog (inkl. ev. celleprøve, bakterieprøve og blodprøve) 1300 kr.
Kontroll for samme årsak innen 6 mnd. 1300 kr.

Tillegg for:
Vevsprøve/småkirurgi/fjerning av p-stav el. lign. - 300 kr.
Pipelle (vevsprøve fra livmorhulen) - 250 kr.
Hormonspiral - 1500 kr.
Kobberspiral - 800  kr.

*Angående den hormonfrie spiralen Ballerine, kan ikke gynkeolog Ornæs sette inn denne, men den må kjøpes på forhånd og medbringes en gynekolog som er sertifisert. Spiralen Ballerine kan kjøpes fra
https://webshop.solann.se/shop

Ultralyd fra uke 6-11
Tidlig ultralyd mellom uke 6-11, gjøres vaginalt. Hensikten med undersøkelsen er å se utviklingen av svangerskapet, at fosteret er i uterus og antall foster. Hjertet har begynt å slå, og hjertefrekvensen varierer ut fra hvilken svangerskapsuke du er i. Ved å måle fosteret fra hode til rumpe- CRL, beregnes svangerskapslengden. Den embryonale fasen avsluttes, og embryoet går nå over til å være et foster. God oppfølging og en ultralydundersøkelse mellom uke 6-11 kan ofte  være nødvendig og viktig da sjansen for spontanabort er størst i denne perioden.

Ultralyd fra uke 12-18.
Nå har den føtale perioden startet, alle organene er dannet og det begynner å ligne en baby. I denne perioden av svangerskapet kan man ved hjelp av ultralyd begynne å vurdere anatomien hos fosteret og få en bekreftelse på at fosterets utvikling så langt har vært normal. Dette kan være vesentlig i forhold til videre oppfølging i svangerskapet.

Ultralyd fra 26-32.
3D ultralyd er stillbilde, mens ved 4D ser man fosteret i bevegelse.
Undersøkelsen anbefales mellom uke 26 og 32 i svangerskapet. Da er romforholdene i livmoren gode, og det er godt med fostervann rundt barnet. 
Det kan være utfordringer med undersøkelsen. For å få vellykkede bilder må fosterets ansikt være vendt opp mot mors mage, armer og ben må ikke dekke ansiktet, og det må være tilstrekkelig med fostervann. Ligger barnet mot mors rygg blir det vanskelig å få gode bilder

Ultralyd mellom uke 32-40.
Ultralyd i denne fasen av svangerskapet kalles trivsel og vekstkontroll. Undersøkelsen utføres for å se om fosteret vokser og utvikler seg som forventet og om det er normal mengde fostervann rundt fosteret. Det vil også gjøres en anatomisk vurdering for å kontrollere at utviklingen av organene er normal. Morkakens plassering blir også vurdert slik at den ikke er et hinder i forhold til fødsel.
Prisliste

Tidlig ultralyd             
(uke 6-11)                Kr. 1100,-  Varighet: 30 min. 

2D ultralyd                     
(uke 12-18)              Kr. 1100,-  Varighet: 30 min.

3D/4D Ultralyd                
(uke 24-30)              Kr. 1350,-
  Varighet: 45 min.

2D Ultralyd                   
(uke 32-40)              Kr. 1100,-  Varighet: 30 min.

Timer som ikke avbestilles innen 24 timer før avtalt time faktureres.

Ansatte

Ingeborg Rønsberg Ornæs

Gynekolog

Informasjon

Åpningstider

Gynekolog

Mandag :

Tirsdag :

Onsdag :

Torsdag :

Fredag :

Lørdag :

Søndag :

Kontakt

Gynekolog

Telefon :

74 08 50 50

Mail:

Nettsiden er laget av Hattrem AS